torstai 4. huhtikuuta 2013

Villaa ja viemäreitä

 
Viime viikolla tuli kattoon Ekovillan puhallusvilla. Vinon sisäkaton eli olohuoneen kohdalla ei muuta eristettä olekaan. Nyt pysyy lämpö jo hyvin sisällä.
 

Ihailin alkuun tätä ekologista paperieristettä. Olisipa meillä jokapaikassa tätä. Mutta onhan se aika herkästi palavaa. Tuntuu oikeastaan ihan mukavalta, että pääasiassa talossamme on paljon paloturvallisempaa lasivillaa.

"pöperöhöhtyvää"Ekovillan puhallusputki

Puhallusvillan laiton jäljiltä oli höyrynsulkumuovissa yhteensä parikymmentä reikää, jotka AJ kävi teippaamassa viimeisenä hommana ennen pääsiäislomalle jäämistä.

Eilen LVI-urakoitsija sai viemäriputkityöt valmiiksi.
 
Tiskipöydän viemäriputki

Meidän tuli itse merkitä väliseinien paikat, joiden perusteella urakoitsija asensi viemäriputket paikoilleen.  Nyt on wc-istuinten ja lattiakaivojen kohdat sentilleen ratkaistu. 
Seinien kohdat oli melko vaikea määritellä, johtuen osaksi siksi että olimme koko perheellä sitä tekemässä. Suhdeviivaimella koitimme katsoa piirustuksista ja sitten mitata ja merkata tarkasti ulkoseiniin ja kantavaan väliseinään.

Suhdeviivain on muuttanut pysyvästi uuteen kotiin. Sitä ilman ei siellä oikeastaan tulisi toimeen.


Seuraava työvaihe on nyt ollut hiekan tasoitteleminen oikeaan korkeuteen styroksien laittoa varten.

Styroksia tulee yhteensä neljä kerrosta. 20 cm.


2 kommenttia:

 1. Mukavasti näyttää edistyvän! :) Mulla ei oo hajuakaan suhdeviivaimesta...onko teillä tullut eteen "uusia työkaluja"? :) Joko olette alkaneet sisutukseen pintamateriaaleja miettiä? ;)

  Mukava seurata projektin etenemistä...vaihtelua toimistotöihin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kun tulee tänne jokunen kommenettiki välillä. :) Mulla on jäänyt tähän vastaamatta kun me nähtiin viikonloppuna, mutta vastaampa nyt tänneki jos vaikka joku muukin miettii mikä mahtaa olla suhdeviivain tai minkälaisia pintamateriaaleja me olemma ajatellu.
  Talonrakennukseen liittyviä kuvia on yleensä useasa eri mittakaavasa. Asemakaavapiirros (johon mahtuu rakennukset ja meillä koko tonttiki reilusti) voi olla esim 1:200.
  Julkisivukuvat ovat 1:100 ja pohjapiirros 1:50.
  Suhdeviivaimessa on kaikki nuo asteikot olemassa. Lisäksi vielä 1:30 ja 1:25 ja 1:75.
  Pintamateriaalit on meille tulosa ihan tavallisia ja yksinkertaisia. Valkoiseksi maalattuja enimmäkseen. Kylpyhuoneen seinäpinnat on kyllä vielä ratkaisematta. Mukava niitäki miettiä ja suunnitella. :)

  VastaaPoista