keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Talovalmistajan valinta

 
                                                                       4 / 25
Tulevana viikonloppuna on taas Rakentajamessut Oulussa. 
Se tuo merkittäviä muistoja mieleen: 
Omakotitaloprojektin ihmeelliseltä tuntuvat alkumetrit, kun haaveet alkoivat olla jo todentuntuisia edellisillä Oulun Rakentajamessuilla viime syksynä
sekä vauvan syntymän. Petrushan syntyi sitten seuraavana päivänä. 

Olimme aloittaneet tarjouspyyntökierroksen jo ennen rakentajamessuja käymällä kahden talovalmistajan toimipisteissä Oulussa. Puroila Talot oli ensimmäien paikka.  Siellä käynti oli kaikinpuolin niin miellyttävä, että jo ystävällisen asiakaspalvelun takia olisin melkein halunnut suoraa päätä valita Puroila Talot meidän talopakettimme toimittajaksi. :)
Kastellilla käynti oli ihan ok. Ison firman oloinen tietenkin, mikä takoittaa sekä hyviä että huonoja puolia.

Rakentajamessuilla kiertelimme oman pohjapiirroksen kanssa talovalmistajan luota toiselle (olisi muuten kannattanut olla mukana valmiiksi useita kopioita omista piirustuksista!)
Siellä selvisi, etteivät Design-, Muurame- tai Kannustalot elementtitaloina tule kysymykseen. Kun se ikkunoiden saaminen lähelle seinän ulkopintaa oli sellainen tosi tärkeä juttu, kysyimme kaikilta talovalmistajilta sitä asiaa. Elementtitaloihin se ei kuulemma onnistu (siis tehdä yhtäkkiä yhtä taloa poikkeavasti). Elementtitalot taitavat olla muutenkin enemmän muuttovalmista haluavien valinta. 

Rakentajamessujen tuloksena saimme sitten myös Siklatalojen edustajalta tarjouksen sekä loppujen lopuksi myös Lakkapään talopakettitarjouksen.

Siklatalot olisi myös tuntunut mukavalta valita, kun palvelu oli niin ystävällistä ja kaikki tuntui niin selkeältä ja mahdolliselta. Myöskin vähän sellaisen sinänsä merkityksettömän asian takia, että Siklatalojen omassa mallistossa on aika kauniita taloja. Voisipa ihan sanoa, että jos olisi ollut pakko valita joku valmis talomalli, se olisi ehdottomasti löytynyt juuri ja ainoastaan Siklatalojen mallistosta :).

Lakkapään talomyynnistä emme ensin meinanneet millään saada tarjousta sen meidän oman pohjan mukaan vaan sieltä auliisti täysin ilman pyyntöä lisättiin kaksi uloketta "julkisivuille ilmettä tuomaan" ja pohjaratkaisua muutettiin meidän mielestä ihan järjettömäksi: pohjassa oli yhtäkkiä mm kahdeksan nelilömetriä käytävää eli ns turhia mutta yhtä kalliita neliöitä..
Lopulta siellä ymmärrettiin, että me haluamme saada juuri omien kuviemme mukaisen talon, mutta toimitussisältö ei sitten ollut ollenakan muihin tarjouksiin vertailukelpoinen.  


Valitsimme Kastellin. Me vakuutuimme Kastellista talopaketin toimittajana yksinkertaisesti niin vahvasti, että valinta oli täysin selvä. Ja tottakai valintaan vaikutti se, että (ainakin meille erittäin suureksi yllätykseksi) Kastellin tajous oli edullisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti