sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaa

Edellisestä päivityksestä on kulunut tovi, mutta raksalla on silti tapahtunut. Kosteuden haihtuessa lattiasta ulkovuorilaudoitus on melkeen saatu päätökseen, mikä olikin tavoitteena ennen sisätöihin siirtymistä. 

  

Sisääntulosyvennyksen väriksi valittiin sama väri kuin tulevassa pääovessa. 

Väliseinärungot päätimme teettää kirvesmiehellä. Se tapahtuikin näppärästi parissa päivässä. Vain vessan, kuraeteisen ja kodinhoitohuoneen seinärungot jäivät AJ:n tehtäväksi. Nekin ovat jo valmiit.Seuraava työvaihe on väliseinien levytys. Väliseinät voi levyttää yhdeltä puolelta ennen sähkömiehen tuloa. Sisällä on jo kaksi nippua tavaraa valmiina tehokkaiden kipsilevyjenkantotalkoiden tuloksena.

Olemme myös olleet muurarin juttusilla suunnittelemassa takka-leivinuunia. Melkein kaikki toiveet vaikuttavat olevan toteutettavissa. Ruokailutilan ja olohuoneen väliin on tulossa valkoinen noin 100 cm *160 cm * 160 cm uuni, jonka olohuoneen puoleisella neliömäisellä "julkisivulla" on melko alhaalla 40 cm * 70 cm leveän mallinen luukku. Kaikki pikkuluukut (tuhka-, ym) saadaan keittiöön päin. Ihanaa. 

Tekemistä luonnollisesti riittä myös nykyisessä kodissa, jota yritetään saada myyntikuntoon. Ikkunoiden pesua:


4 kommenttia:

 1. Miten se työjärjestys menee nyt sitten sisällä, kun tulee ne jännät listattomat listat, pitääkö lattia tehdä ennen levytystä, että lattia pääsee levyn alle? - juoalahti K:n mieleen täällä järven rannalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi en tiedä. Hyvä K! :) Olisipa hullua, jos pitäisi tehdä lattiat valmiiksi ennen seinien levyttämistä.(ja varoa kauheana uutta ihanaa lattiaa) Eikö niitä parketinsoiroja saa sinne ujutettua jos on jätetty levyt irti betonista sopivan verran, ainakin osa seinistä vois olla alas asti levytettyjä varmaan. Hyvä kun kirjoitit tuosta.:)

   Poista
 2. Vau! Mukavasti edennyt! :) Jännää,kun kohta huoneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. :) Mukavalta tuntuu, kun hahmottuu jo huoneiden rajat. :)

   Poista