maanantai 1. heinäkuuta 2013

Takka6 / 25Takka-leivinuunista tulee hyvin yksinkertainen: sileä ja valkoiseksi maalattu 2000 * 1600 * 1000 möhkäle + piippu.

Takan piirustukset
 
Keittiön puolelle muuriin tulee näkyviin leivinuunin luukku, nuohousluukut ja molempien, takan ja leivinuunin tuhkaluukut. 

Olohuoneeseen näkyy vain ihana leveähkön mallinen takkaluukku, joka saatiin juuri sille korkeudelle, kuin se monenlaisten kokeilujen jälkeen tuntui parhaalta. (Kannatti muuten raahata takaisin sisätiloihin kaksi styroxpaalia ja rakentaa niistä leikisti uuni ja kiinnittää kylkeen paperinpala takkaluukuksi ja sen jälkeen katsella mahdolliselta sohvan kohdalta takkatulta..)
Takkaluukku upotetaan muurin ulkopinnan kanssa samalle tasolle. Siis että vain kahvan pitäisi sitten näkyä eteisestä päin katsottaessa.

Lattian suojaksi olemme nyt suunnitelleet molemmin puolin uunia koko kahden metrin matkalle uunineduslasia, joka "upotetaan" parkettiin siten että lattian pinta jatkuu lasin kohdalla yhtenäisellä korkeudella. Voisikohan sen tehdä niin, että höylätään lasin kohdalle tulevasta parketin osasta pohjasta lasin paksuuden verran pois? Lasin alta näkyisi sitten se parketin pinta, joka sillä kohtaa kuuluisi ollakin. Lasin ja parketin rajakohdan voisi viimeistellä kirkkaalla silikonilla.

Tänään on muuten muurari aloittanut työt. :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kun suunnittelette ja rakennatte "leikistikin".:) Se lasi on varmaan hienon näköinen. Asioista ymmärtämätöntä askarruttaa vain, eikö se mene helposti rikki.:D

    VastaaPoista
  2. Niin :). Kai ne lasit, joita takaneduslasiksi myydään on ihan kestäviä. Toivottavasti :)

    VastaaPoista