keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Avoräystäät

3 / 25

Halusimme avoräystäät. Ja sovimme myös, että nurkkien 45 asteen kulmassa olevat vasat jätetään pois ja että otsalaudat myös jätetään pois. Siten vasat jäävät kauniisti näkyviin  ja katosta tulee kevyemmän oloinen. 
Jotakin tällaista tavoittelemme: 

K a u n i s  !

Mutta meillä ei ole tuohon ihan mahdollisuuksia, koska meidän räystäät näyttää nyt tältä:
Harmittaa, että tuollaiset pakolliset massiiviset rakenteet tuli sivuräystäille näkyviin. 
Jos se otsalautojen ja vinojen vasojen poisjättämistoive olisi noteerattu , olisi vaadittava tukirakenne voitu tehdä rakennesuunnittelussa kattotuoleihin.
 
Meidän pitäisi vain keksiä, miten nuiden rumilusten kanssa menetellään. Alaräystäällä tuo reilun metrin mittainen lankku jää ehkä onneksi vähän räystäskourun taakse.

Vasat ja niiden takana oleva vaneri on tarkoitus käsitellä tuollaiseksi kuultavan rusertavanharmahtavaksi kuin tuossa kauniissa esikuvassamme.
Mutta entäs nuo rumikkeet?
Pitäisiköhän ne maalata vaikka punaiseksi? Koska niitä ei voi peittää, niin sitten korostetaan.. Sellainenkin ajattelutapa on olemassa.

1 kommentti:

  1. No, kieltämättä esikuvanne on kaunis, mutta nyt, kun sitä ei voi toteuttaa, eikö lopputulos voisi olla myös "kaikki samalla värillä siellä alapinnalla" tyylinen? Lähetän yhden lähikuvan sähköpostiin... -Katri

    VastaaPoista