perjantai 9. elokuuta 2013

Vasojen ja katevanerin väri9 / 25


Onnistuimme viimeinkin tekemään päätöksen siitä, minkä väriseksi käsittelisimme räystäiden aluset eli vasat ja niiden taustalla olevan katevanerin. Sama väri tulee tietenkin myös pergolan rakenteille. 

Kun sen värin yhtäkkiä olimme päättäneet, menimme sen värin heti myös ostamaan. Rakennettiin tellingit ja innosta rohkaistuneena uskalsin nousta räystään alle.Tikkurilan Valtti Color piki (musta)
Musta väri tuntui sitten lopulta sellaiselta turvalliselta valinnalta. Se sopii taatusti maalarinvalkoisiin seiniin ja ei ollenkaan huonosti myöskään rusertavaan ovisyvennykseen.

Pergolan pilarit ja palkit ovat nyt myös mustat. Sisältä olohuoneen ja ruokailutilan ikkunoista ulos katseltaessa pystyrakenteet uppoavat nyt mustina maisemaan niin että ne eivät enää häiritse näkymää samalla tavalla kuin vaaleina. 

Kauempaa tieltä pergolan pystyrakenteet katoavat hyvin ikkunoita vasten, mutta pääpalkki näyttää nyt aika raskaalta. Jospa se vaikutelma muuttuu kun saadaan pergolan ylle katto, vaneri ja musta huopa päälle, niikuin talonkin katossa. Ja villiviini kasvamaan yhtä mahtavana, kuin tämänhetkisen kodin keittiön ikkunan takana kasvaa. 
10 kommenttia:

 1. Hyvä valinta tuo musta ja kuultaa ihanasti vanerin kuviot läpi. Mihin kohti pergola tuleekaan?

  VastaaPoista
 2. Pohjapiirroksessa lukee "pergola" siinä mihin tulee terassi ja sen katos :).
  Eli etelänpuolelle, olohuoneen ja ruokailutilan puoleiselle sivulle. Keittiöstä tulee ovi siihen terassille.

  VastaaPoista
 3. Jatoa edelliseen.. Niin kuultaakin ihanasti. Vanerin kuviot on niin kauniit, että niitä voisi katsella enemmänkin. :)

  VastaaPoista
 4. Minustakin näytti heti hyvältä ja sopivalta tuo väri. Onnea, kun keksitte sen! :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Leepukkainen :). Ihana kuulla. :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihanan näköistä! Hyvä päätös tuo musta! Maltan tuskin odottaa, että pääsen teille vajaan kahden viikon kuluttua! - Katri

  VastaaPoista
 7. Ihana että tuo on ollu nuin oikea ratkaisu! Mekään ei meinata malttaa oottaa että sie tulet!!

  VastaaPoista
 8. Näyttää hienolta!

  Onko me keskusteltu tuosta villiviinistä? Miten se voi tunkeutua rakenteisiin ja tehdä siellä vaurioita? Jos ei olla, niin kerron nyt. :) Silloinhan se ei pääse tekemään tuhojaan, jos se on vain pergolan puolella, ettei siis pääse talon puolelle.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Kaisa :)
  Ei me olla siinä mielessä villiviinistä puhuttu aiemmin. Joo se on hyvä asia. Ei onneksi ollakaan aiottu seinän viereen vaan pergolan reunaan justiinsa, eli niiden tolppien juureen. Ne on 2,5 m päässä itse rakennuksesta. Tarviikohan laittaa jotakin etenemisestettä juurille taloon päin..?

  VastaaPoista
 10. En osaa sanoa tuohon etenemiseen, mut äkkiä ajateltuna ei kait se taida niin levitä. Enemmän varmaan se kasvaa pituutta ja leveyttä muuten kuin leviämällä juuristosta.

  VastaaPoista